luni, 9 decembrie 2013

Ce Considerente Financiare Trebuie Sa Luati In Considerare Atunci Cand Incepeti O Afacere Mica?

Este recunoscut in mod normal, ca daca afacerile reusesc sa supravietuiasca in primii doi ani, vor merge mai departe fara probleme. Care este diferenta dintre castigatori si invinsi? De obicei orice afacere noua care nu rezista se datoreaza unei pregatiri slabe. Nimeni nu isi face planul pentru nereusita. De fapt ei nu-si fac macar un plan.

Acesta este motivul esential pentru care este atat de important pentru oricine incepe o afacere mica sa planifice in avans, precum si sa ia in considerare cativa dintre factorii majori care pot face diferenta dintre succes si esec:

Citeste aici Cele 10 Reguli Ale Lui Donald Trump Pentru A Avea Succes.

1. Pregateste un plan de afaceri amanuntit.

Exista de multe ori o conceptie gresita faptul ca pregatirea unui plan de afaceri detaliat este plictisitoare. De fapt, principalul beneficiar este posibil sa fii tu insuti. Vei descoperi o serie de lucruri despre noua ta companie care ar putea fi altfel trecute cu vederea si care ar putea fi fatale din punct de vedere financiar. Planul va actiona, de asemenea, ca o harta rutiera in calatoria dumneavoastra.

2. Fii pozitiv, dar realist.

Nimeni nu ar trebui sa toarne apa rece peste ideea ta de afaceri, dar, in timp ce este posibil sa aveti o atitudine mentala pozitiva si o viziune optimista asupra perspectivelor de viitor, trebuie sa vezi daca sunt toate proiectiile total realiste? Se intampla de multe ori ca noile afaceri sa ramana blocate, din cauza ca privesc cu incredere in exces asupra unor elemente esentiale cum ar fi veniturile din vanzari si fluxul de numerar.

3. Stabileste termene realiste.

Totul dureaza mai mult decat va asteptati si trebuie sa fie facut in ordinea corecta. De exemplu, o campanie de marketing si publicitate trebuie sa fie luate in considerare inainte de a va face stocul si in mod similar trebuie sa luati in considerare canalele de distributie atunci cand va ganditi ce cumparati si ce vindeti.

4. Este afacerea ta finantata in mod adecvat?

Este tentant pentru antreprenori sa incerce sa-si lanseze noua afacere la un nivel mult mai mic decat ar trebui, fie pentru ca nu au suficient capital ei insisi, ori nu vor sa cedeze o parte din companie pentru alti investitori. Intrebati-va problema fundamentala daca afacerea dumneavoastra va avea flux de numerar pozitiv sau negativ?

Un bun exemplu de afaceri cu flux de numerar pozitiv este o cafenea sau restaurant unde puteti obtine credit de la furnizorii de produse alimentare, si sunteti platit in numerar de catre clientii dumneavoastra. Cu toate acestea, un numar foarte mare de companii sunt in tabara opusa si trebuie sa plateasca pentru cele mai multe dintre costurile lor, cum ar fi salariile si materiale inainte de a fi platit de catre clienti. In mod ironic, cu cat o afacere noua vinde mai mult, cu atat se surpa singura daca aceasta are un flux de numerar negativ. Contabilul dvs. va fi in masura sa va sfatuiasca cum sa treceti peste aceste obstacole comune cum ar fi acest lucru.

Citeste aici De Ce 3 Optiuni Sunt Mai Bune Decat 1 Singura?

5. Alegeti un expert contabil.

Fiecare afacere are nevoie de un expert contabil, astfel asigurati-va ca il alegeti pe cel potrivit. Acesta este adesea cazul in care antreprenorii isi lanseaza afacerea si opteaza pentru un prieten pentru ca acesta este mai ieftin. In schimb de ce sa nu incepi ziua cu un expert contabil potrivit pe care afacerea ta il merita. Firmele mai mari va pot furniza o gama de servicii surprinzator de mare si sunt mult mai susceptibile sa aiba o experienta de prima mana a sectorului din care face parte afacerea dvs.

6 comentarii:

  1. De multe ori se intampla sa nu iei in calcul toti termenii si toate necunoscutele (nici n-ai cum). Si cu un entuziasm de neclintit pleci la drum, nestiind ce probleme pot sa apara. E bine sa stai si sa iti faci un plan de business bun inainte de a te apuca de ceva. Frumos articol Gabriel. O seara minunata. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Si eu sunt de parere ca pasul 1 este cel mai important. Nu poti sa incepi un business fara sa stii exact ce vrei, care sunt conceptiile de la baza business-ului si in ce directie te indrepti.

    RăspundețiȘtergere
  3. @George
    Salut George. Asa este primul pas este foarte important. Un plan bun de la inceput te scapa de multe probleme pe viitor. Dar si celelalte puncte trebuie luate in calcul. Fiecare isi are locul ei, si nu trebuie sarit peste.

    RăspundețiȘtergere
  4. @Mihaela
    Buna Mihaela.
    Nu ai cum sa te gandesti la tot de la inceput, dar macar pe cele pe care le stii sa le iei in seama. Iti vor face viata mai usoara.

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna seara Gabriel !
    Planul este principala idee pentru inceput dupa o pregatire adecvata .
    1. Eu nu as concepe sa incep ceva fara un plan bine pus la punct, si nu numai in afeceri !
    2. Exact ! pOti visa sa faci ceva far ca tu sa fi pregatit, sa i cunostinte sau abilitati. Nu poti sa te faci cantaret daca nu ai voce si nu este pentru tine aceasta meserie !
    3. Totul e bine cum ai zis.
    4. Daa, asta difera foarte mult si depinde de foarte multe. Cunostinte, contabil etc !
    Mi-a placut si a fost interesant !
    Iti doresc o seara placuta !

    RăspundețiȘtergere
  6. @Gabriela Bogdan
    Buna Gabriela. Asa este toate punctele sunt importante, si sunt ca un mecanism. Fara una din ele nu functioneaza bine. Ele sunt un intreg. Cu cat stim aceste lucruri cu atat mai usor ar trebui sa ne fie. Educatia are un rol important pentru succesul nostru. Ma bucur ca ti-a placut si iti multumesc pentru participare. O seara frumoasa sa ai!

    RăspundețiȘtergere