Inca din primii ani ai vietii, oamenii sunt programati sa se ingrijeasca de interesele altora si sa-i imbogateasca pe acestia.
Procesul incepe inca din scoala, unde copilul este invatat: sa ia note bune, pentru a putea sa-si gaseasca o slujba sigura si stabila, cu un salariu bun si beneficii excelente. Apoi acesta munceste intens pentru a-si cumpara casa visurilor, fiind cea mai importanta investitie a sa.
Cumpara acum, plateste mai tarziu. Toate aceste lucruri le invata majoritatea oamenilor, si sunt programati in acest fel.
Citeste si Actiunea Invinge Inactiunea.
Citeste si Cum Sa Scapi De Datorii?
De regula, cei care urmeaza aceste sfaturi devin:
1. Angajati care isi imbogatesc sefii sau patronii.
2. Debitori care imbogatesc bancile.
3. Contribuabili care imbogatesc guvernul.
4. Consumatori care ii imbogatesc pe oamenii de afaceri.
In loc sa-si gaseasca propria libertate financiara, acesti oameni ii ajuta pe ceilalti sa faca acest lucru.
In loc sa-si urmareasca propriile interese, ei isi irosesc viata muncind si ingrijindu-se de interesele altora. Astfel oamenii obisnuiti au fost programamti inca din copilarie sa se preocupe de interesele celorlalti si sa le ignore pe ale lor.
Atunci cand va concentrati asupra veniturilor dvs. va urmariti propriile interese. Iar atunci cand cheltuiti, va ingrijiti de interesele celorlalti: interesele guvernului prin plata impozitelor, de interesele bancilor prin plata imprumuturilor, de interesele oamenilor bogati atunci cand le cumparati produsele. Propriile interese sunt activele dumneavoastra.
Pentru a ajunge acolo unde va doriti trebuie mai intai sa stiti unde va aflati. Acesta este primul pas in demersul dumneavoastra de a va lua viata in propriile maini si de a petrece mai mult timp ocupandu-va de propriile interese.
Multi dintre noi cred ca, doar producand mai multi bani isi vor rezolva problemele financiare, dar, in majoritatea cazurilor, acest lucru nu face decat sa agraveze situatia. Motivul pentru care oamenii au probleme financiare este acela ca n-au fost niciodata initiati in stiinta managementului banilor. Au fost invatati sa citeasca, sa scrie, sa conduca un automobil si sa inoate, dar nimeni nu le-a aratat cum sa-si gestioneze banii. In acest context, in absenta acestor cunostinte, sfarsesc prin a a avea dificultati financiare, motiv pentru care incep sa trudeasca si mai mult, dar fara rezultat.
Pasivele tale devin activele altcuiva.
Din ipostaza de director executiv al propriei vieti, trebuie sa aveti mereu in minte ca pasivele si datoriile dumneavoastra devin activele altcuiva. Pentru orice intrare in coloana dumneavoastra de pasive: ipoteca, imprumutul pentru masina,imprumutul pentru vacanta sau cartea de credit, deveniti angajatul celor care v-au imprumutat banii. Cu alte cuvinte munciti din greu pentru a-i imbogatii pe altii. Nu uita, cardul nu este prietenul tau. Si nici banca.
Citeste si Cine Cui Este Dator?
Veniturile si cheltuielile se afla la acelasi nivel.
Ideea de a-ti petrece toata viata muncind din greu pentru bani, doar pentru a-i vedea disparand la fel de repede precum au venit, nu este un semn de mare inteligenta. Veniturile si cheltuielile unei persoane se afla la aproape acelasi nivel in fiecare luna. Aceasta nu progreseaza deloc. Este vorba de oamenii care se agata cu disperare de siguranta unui loc de munca si cad in capcana unei slujbe sigure.
A-ti urmari propriile interese nu este un lucru riscant.
In schimb, a avea grija de interesele altcuiva si a-i plati mai intai pe altii este cu adevarat riscant.
Ti-a placut acest articol? Am sa te rog sa dai un share pe facebook, sa-l trimiti mai departe prietenilor tai pentru a putea ajuta cat mai multa lume.
Aboneaza-te acum gratuit la newsletter pentru a primi saptamanal cele mai noi articole de educatie financiara pe mail.
Nu uita "Knowledge is Power". Ai nevoie de educatie financiara pentru a atinge libertatea financiara.
marți, 30 septembrie 2014
Home »
Bani
,
Business
,
Dezvoltare Personala
,
Educatie
,
Informatie
,
Inteligenta
,
IQ Financiar
,
Lider
,
Mentalitate
,
Motivatie
» Munciti Din Greu Si Ii Imbogatiti Pe Altii?
Cand muncesti pentru tine, iti construiesti viitorul. Cand muncesti pentru altcineva, muncesti pentru visul lui si investesti in el. Un articol de nota 10+.
RăspundețiȘtergereBuna Alla. Asa este, atunci cand te concentrezi strict pe problemele tale, lucrezi pentru viitorul tau. Cand lucrezi pentru altcineva, construiesti la visul lui. Sa nu uitam ca il imbogatesti. Ai toate motivele sa te ocupi de tine. Multumesc pentru aprecieri.
ȘtergereO lectie foarte importanta. Asa cum ai spus in articol, oamenii sunt programati sa urmeze niste reguli, care sunt in favoarea celorlalti. Ei uita de ei, si de propriile lor interese, lucrand pentru ceilalti.
RăspundețiȘtergereSalut Felix. Asa este, ei sunt "programati" prin lucrurile pe care le invata. Acest lucru se poate schimba, daca ai informatiile necesare si esti deschis catre schimbare.
ȘtergereAsta este. Trebuie sa-ti faci mai mult timp si pentru tine. La urma urmei e spre binele tau... Daca nu tu, atunci cine.
RăspundețiȘtergereSalut Andrei. Eu as spune, ca trebuie sa-ti faci timp si pentru ceilalti, daca ai lucra asa cum ar trebui pentru tine. Prioritar fiind propria persoana, fara a fi egoist, nu in acest sens. Dar atunci cand lucrezi pentru tine, esti atat de prins si de ocupat in cat ar trebui sa n-ai timp de nimic altceva. In aceste conditii, trebuie sa-ti faci timp si pentru ceilalti, pentru ca oricum pentru tine esti disponibil 110% din timp, sau asa ar trebui.
Ștergere