sâmbătă, 3 ianuarie 2015

Cele Mai Bune Articole De Educatie Financiara Pe Care Le-ai Pierdut.

Aici, la IQ Financiar, ne straduim cu adevarat sa livram continut puternic si valoros, pentru ca voi, cititorii nostri, sa aveti cele mai bune resurse pentru a obtine succesul financiar. Stim ca aveti aspiratii inalte si va doriti din toata inima sa va imbunatatiti performantele. De aceea va oferim sfaturi practice si tactici, pe care stim ca le puteti adapta la viata dumneavoastra, pentru a va atinge obiectivele, indiferent care sunt acestea.

Aici, vom incheia anul cu articolele noastre de educatie financiara cele mai populare. Pentru ca este posibil sa le fi pierdut de-a lungul anului, fie ca le recititi, pentru a va perfectiona si reimprospata cunostintele, sau le cititi pentru prima oara.

Cele mai citite 10 articole sunt:

1. Educatie Financiara: Ce Sunt Activele?

Principala cauza a problemelor financiare este faptul ca oamenii nu cunosc diferenta dintre active si pasive. Prima regula de educatie financiara este sa intelegi ce sunt activele. Cei bogati achizitioneaza active, cei saraci si din patura de mijloc achizitioneaza pasive. Antreprenorii si investitorii fac atat de multi bani, pentru ca muncesc pentru a construi, a cumpara sau a achizitiona active. Cei mai multi se zbat din punct de vedere financiar pentru ca nu cunosc diferenta dintre active si pasive. Ce sunt activele?

2. 10 Lucruri Pe Care Oamenii De Succes Le Fac Dimineata.

Diminetile sunt un moment potrivit pentru a incepe ziua intr-un mod cat mai productiv. Este mai putin probabil sa fii intrerupt, decat mai tarziu pe parcursul zilei. Sursa de energie si vointa sunt intr-o stare buna dupa un somn linistit. Dimineata oamenii tind sa fie mai optimisti si pregatiti sa abordeze sarcinile dificile. Oamenii de succes investesc in primele ore ale zilei in prioritatile lor, inainte de a investi in prioritatile celorlalti oameni.

3. De Ce Devin Bogatii Si Mai Bogati?

Unul dintre motive este pentru ca acestia se concentreaza asupra activelor. Ei fac mai multi bani decat ceilalti oameni pentru ca investesc in active. Ei nu lucreaza pentru bani, isi pun banii sa lucreze pentru ei. In timp ce majoritatea oamenilor lucreaza pentru bani. Acestia sunt angajatii, care au un salariu fix. Ei lucreaza contra unui venit regulat, sau al unui comision si sunt platiti cu ora.

4. Ce Trebuie Sa Stii Ca Sa Devii Antreprenor.

Dupa cum stiti sunt multe de invatat pentru a deveni antreprenori. Trebuie sa invatati multe lucruri si sa le invatati repede. Nu puteti sa deveniti antreprenori cu lucrurile pe care le stiti ca angajati. A fi angajat este cel mai simplu lucru. Nu trebuie sa stii prea multe sau sa inveti mereu lucruri noi. Pentru a deveni antreprenor de succes trebuie sa studiezi afacerile si investitiile.

5. Cum Sa-Ti Maresti Increderea In Tine Prin Gandirea Pozitiva.

Increderea este un element cheie in succesul oamenilor. Stima de sine scazuta, duce la incredere scazuta in propriile forte si la rezultate slabe. In timp ce toti oamenii au nevoie de incredere in ei, antreprenorii au nevoie de si mai multa incredere in propriile forte pentru a le inspira incredere si celorlalti oameni, si a conduce ca un lider puternic. Pentru a avea succes ca antreprenor, trebuie sa ai o sursa foarte mare de incredere, inepuizabila chiar. Increderea trebuie cultivata si transformata in succes.

6. Angajatul Prins In Capcana Unei Slujbe Sigure.

Multi oameni cauta libertatea si fericirea. Problema este ca acestia nu au fost instruiti sa devina antreprenori si investitori. Din pricina acestui deficit de pregatire, a programarii lor pentru siguranta unei slujbe si a datoriilor tot mai mari, majoritatea oamenilor isi limiteaza cautarea libertatii financiare in postura de "Angajat". Ceea ce ei nu stiu este ca siguranta si libertatea financiara se gasesc numai in postura de "Antreprenor", respectiv "Investitor".

7. BUSINESS Life: Joc De Educatie Financiara.

Banii sunt un lucru despre care copiii vor auzi vorbindu-se peste tot. Educatia financiara este la fel de importanta si pentru copii. BUSINESS Life este un joc educativ, si distractiv cu ajutorul caruia copiii invata cum sa faca o investitie buna, intr-o afacere profitabila care le aduce profit pe termen lung. Acestia invata si incep sa inteleaga relatiile dintre castig, cheltuieli, economie si investitie. In acest sens, copiii, incep sa inteleaga valoarea banilor si sa isi dezvolte spiritul antreprenorial.

8. Cum Sa Economisesti Bani Responsabil.

Economisirea banilor este una dintre acele sarcini care sunt mai usor de spus decat de facut. Toata lumea stie ca este un lucru inteligent financiar sa economistesti bani pe termen lung, dar multi dintre noi inca au dificultati in a face acest lucru. A economisi bani este mult mai mult, decat pur si simplu a cheltui mai putini bani. Investitorii inteligenti, trebuie de asemenea sa ia in considerare modul in care sa isi cheltuiasc a banii pe care ii au pentru a-si mari veniturile.

9. Cum Sa Cheltui Banii In Mod Inteligent.

Cheltuirea banilor este un lucru la fel de important ca si economisirea banilor. Asa cum trebuie sa ai grija de bani, si sa economisesti constant, tot asa trebuie sa ai grija si sa fii atent cum iti cheltui banii. Am sa iti spun astazi cateva lucruri despre cum sa iti cheltui banii inteligent si eficient.

10. Ce Este Self Mentoring-ul? Cum Sa Te Autoeduci?

Self-Mentoring-ul nu este o arta sau un lucru greu de invatat. Acesta este de fapt o disciplina usor de invatat si una dintre cele mai bune abilitati pe care le poti avea. Ca un Self-Mentor, va trebui sa citesti carti, sa participi la cursuri si sa iti indeplinesti obiectivele.

Ti-a placut acest articol? Am sa te rog sa dai un share pe facebook, sa-l trimiti mai departe prietenilor tai pentru a putea ajuta cat mai multa lume. Aboneaza-te acum gratuit la newsletter pentru a primi saptamanal cele mai noi articole de educatie financiara pe mail. Nu uita "Knowledge is Power".

8 comentarii:

  1. Am pierdut cateva articole in 2014, dar le-am citit acum :) Este buna aceasta retrospectiva. Un an nou cu articole la fel de bune si interesante.

    RăspundețiȘtergere
  2. Chiar cele mai bune. Mie personal mi-a placut cel mai mult cel in care discuti diferenta dintre active si pasive. Cred ca este de departe cel mai bun articol de educatie financiara pe care l-am citit pana acum pe site-urile de specialitate. Foarte bun acest top. Cei care nu le-au citit recomand cu incredere.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Andreea. Este un top cu cele mai bune articole de educatie financiara.

      Ștergere
  3. Buna Gabriel. Foarte buna ideea cu acest top. Asa cum a spus Andreea cred ca diferenta dintre active si pasive este cel mai bun articol. Un articol la fel de bun si de interesant consider ca este si nr 3 "De ce devin bogatii si mai bogati". Eu as mai adauga in acest top si cum sa-ti reduci cheltuielile si cel cu bugetul personal. Sunt articole foarte bune, care merita citite cel putin o data. Tot ce iti doresti pentru noul an, si succes in continuare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Antonia. Diferenta dintre active si pasive este cu adevarat un subiect foarte bun si un principiu, care sta la baza educatie financiare, de aceea l-am pus si pe primul loc. Multumesc pentru urari, un an plin de ce vrei tu sa ai.

      Ștergere
  4. Foarte bun acest top. Pentru mine pe primul loc este cum sa cheltui banii in mod inteligent urmat de ce este cadranul banilor. :) Un an nou mai bun tuturor cititorilor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut Vlad. Sunt mai multe articole pe care n-am putut sa le includem, la fel de bune, dar le-am selecat si pe cele mai citite. Un an bun si tie.

      Ștergere