sâmbătă, 28 februarie 2015
Home »
Bani
,
Dezvoltare Personala
,
Educatie
,
Health
,
IQ Financiar
,
Mentalitate
,
Motivatie
» Cum Sa Iti Stabilesti Prioritatile Financiare.
Cum Sa Iti Stabilesti Prioritatile Financiare.
Atunci cand iti stabilesti prioritatile financiare, trebuie sa tii cont de obiectivele tale.
Invata sa iti stabileti aceste obiective, pentru a vedea care sunt cele mai importante si ce trebuie sa faci ca sa le atingi.
Top 10 lucruri pe care e bine sa le stiti atunci cand faceti un buget si stabiliti prioritatile financiare.
1. Stabileste obiectivele.
Probabil nu vei fi capabil sa iti atingi fiecare obiectiv financiar la care ai visat vreodata. De aceea este bine sa identifici obiectivele clar, si de ce conteaza ele pentru tine? Astfel vei afla care sunt cele mai importante. Prin concentrarea eforturilor tale ai o sansa mai buna sa realizezi ceea ce conteaza cel mai mult.
2. Concentreaza-te pe obiectivele care conteaza cel mai mult.
Pentru a realiza obiectivele principale, va trebui de multe ori sa le lasi pe cele mai putin importante.
3. Fii pregatit pentru conflicte.
De multe ori, chiar si obiectivele importante intra in conflict unele cu altele. Cand te confrunzi cu un astfel de conflict, e bine sa iti pui urmatoarea intrebare: de care dintre obiective vor beneficia mai multi oameni? Care dintre ele va cauza o problema mai mare daca este amanat?
Citeste si 5 Moduri Prin Care Poti Sa Iti Dezvolti Afacerea.
Citeste si 10 Lucruri Pe Care E Bine Sa Eviti Sa Le Faci.
4. Pune timpul de partea ta.
Cel mai important aliat pe care il ai in atingerea propriilor obiective este timpul. Banii investiti cresc in timp. Cu cat trece mai mult timp, cu atat ai mai mult succes. Varsta este un factor important. Tinerii care au mai mult timp, pot investi diferit fata de cei mai in varsta. In general persoanele mai tinere isi pot asuma riscuri mai mari decat persoanele in varsta, si au un orizont mult mai mare pentru investitii.
5. Alege inteligent.
Cand iti realizezi lista cu obiective financiare, ar trebui sa cauti lucruri care te vor ajuta sa simti o siguranta financiara, mai fericit si implinit. Unele dintre aceste lucruri din lista trebuie sa includa construirea unui fond de urgenta, reducerea si iesirea din datorii. Odata ce aveti lista facuta, aveti nevoie sa clasificati elementele in ordinea importantei lor.
6. Includeti membrii familiei.
Daca sunteti casatorit/a sau aveti un partener/a asigurati-va ca persoana de langa dumneavoastra face parte din procesul de stabilire a obiectivelor. De asemenea, ar trebui, sa vedeti daca ii afecteaza cumva si pe copii, aceste lucruri.
7. Incepeti acum.
Cu cat asteptati mai mult sa stabiliti obiectivele si sa lucrati pentru atingerea lor, cu atat mai dificil este sa le atingeti. Cu cat asteptati mai mult, cu atat amanati mai mult profitul banilor dumneavoastra. Banii trebuie investiti.
8. Incepeti cu lucrurile mai grele.
Dupa ce ati prioritizat lista de obiective, pastrati evidenta cheltuielilor. De fiecare data cand faceti o plata pentru orice, intrebati-va: Ma duce acest lucru mai aproape de obiectivele mele principale, sau ma indeparteaza mai mult? In cazul in care o cheltuiala mai mare nu te duce mai aproape de obiectivele tale, incercati sa o amanati sau sa o reduceti. Spre exemplu, daca banii pentru o vacanta, sunt din cei pentru educatia copiilor, poate ar trebui sa stabiliti o iesire in weekend.
Citeste si Cum Sa Iti Stabilesti Corect Un Obiectiv Eficient?
Citeste si Setarea Unui Obiectiv Inteligent.
9. Nu va faceti griji pentru lucrurile mici.
Desi aceasta lectie va incurajeaza sa va concentrati pe termen lung, cea mai mare parte a vietii este traita acum si aici, si cheltuielile pe care continuati sa le faceti sunt cele zilnice, inclusiv multe care sunt pur si simplu pentru distractie. Este in regula, atata timp cat nevoile dumneavoastra pe termen lung sunt luate in considerare.
10. Fii pregatit pentru schimbare.
Dorintele si nevoile tale se vor schimba odata cu varsta, asa ca ar trebui, sa reexaminati prioritatile cel putin o data la 2 ani.
Ti-a placut acest articol? Am sa te rog sa dai un share pe facebook, sa-l trimiti mai departe prietenilor tai pentru a putea ajuta cat mai multa lume. Aboneaza-te acum gratuit la newsletter pentru a primi saptamanal cele mai noi articole de educatie financiara pe mail. Nu uita "Knowledge is Power".
Prioritizarea obiectivelor financiare este foarte importanta. Doaar asa poti sa vezi exact, ceea ce este cu adevarat important pentru tine, si pentru visul tau, si in ce masura te ajuta acel lucru sa ajungi mai aproape de visul tau. Un articol interesant.
RăspundețiȘtergereBuna Andreea. Asa este, trebuie sa vezi cat de aproape te ajuta acel lucru sa ajungi fata de visul tau. Aceste etape te ajuta sa prioritizezi lista obiectivelor.
ȘtergerePrioritatile financiare sunt foarte importante atunci cand vrei sa iti gestionezi bine si eficient banii. Acest articol explica exact care sunt pasii si cum trebuie sa procedam atunci cand dorim sa cumparam un lucru. Vedem cat de important este acel lucru si cat de necesar. Felicitari pentru continutul de calitate al articolului.
RăspundețiȘtergereBuna Antonia. Trebuie sa iti cunosti prioritatile pentru a lucra asupra lor si a ajunge mai repede la obiectivul propus. Multumesc pentru aprecieri si sper sa iti fie de folos.
ȘtergereCategoric trebuie sa imparti viziunea cu membri familiei, ca sa vezi daca poti face acel lucru pe care il vrei si daca nu ii afecteaza si pe ceilalti. In principiu este bine sa comunici deschis aceste lucruri si sa faci lista impreuna. Astfel vezi nevoile fiecaruia si poti sa vezi care sunt urgente si care nu.
RăspundețiȘtergereSalut Vlad. Asa cum ai spus si tu, trebuie sa existe comunicare deschisa, mai ales in familie, pentru a vedea care sunt problemele tuturor si care sunt mai urgente, pentru a elabora un plan de actiune si a lucra pe baza lui.
ȘtergerePrioritatile financiare sunt foarte importante. In acest fel, daca ai o lista poti sa tii o evidenta a cheltuielilor, si sa vezi ce e important cu adevarat si ce e mai putin important. Este bine punctat si simplificat.
RăspundețiȘtergereBuna Alice. Asa este cu ajutorul unei liste, poti sa evaluezi si sa separi lucrurile cu adevarat importante de cele mai putin importante.
Ștergere