Probabil nu iti vei atinge fiecare obiectiv financiar. Dar poti merge mai departe decat crezi.
Care sunt cele trei obiective financiare de top ale tale?
Cei mai multi oameni, cand le este pusa aceasta intrebare, raspund la modul general, cum ar fi asigurarea securitatii financiare.
De fapt, multi dintre ei, nu s-au gandit prea mult despre ce obiective financiare conteaza cel mai mult. In schimb exista o dezordine in vietile lor financiare, pentru a-si satisface cheltuielile necesare de zi cu zi care le domina atentia. Aceasta abordare, risca sa lase cele mai importante obiective financiare neimplinite.
Citeste si Cum Sa Iti Stabilesti Prioritatile Financiare.
Citeste si 5 Moduri Prin Care Poti Sa Iti Dezvolti Afacerea.
Despre asta este vorba in aceasta lectie: sa te ajute sa identifici obiectivele financiare care conteaza cel mai mult pentru tine si sa te asiguri ca aceste se intampla. Acest lucru nu este la fel de usor precum pare, deoarece obiectivele financiare se ciocnesc mereu unele cu altele. Spre exemplu, plata unui aparat dentar al copilului poate lua din banii destinati educatiei acestuia. Si economisirea eficienta pentru facultatea copiilor, poate sterge orice speranta de a pune bani deoparte pentru propria pensie.
De aceea, pentru a obtine ceea ce vrei cel mai mult trebuie sa:
-nr. 1 sa decizi care obiective vor avea prioritate.
-nr. 2 sa lucrezi la obiectivele mai mici, doar atunci cand cele cu adevarat importante sunt atinse.
Din fericire, ai cel putin un aliat pentru atingerea obiectivelor pe termen lung: TIMPUL. Acesta este un avantaj pentru adunarea banilor: chiar si o cantitate mica de bani pusa deoparte pe termen lung se aduna.
Pentru a putea aduna bani pentru obiectivul tau financiar, trebuie sa incepi cat mai devreme. Cu cat mai devreme, cu atat mai bine, si cu atat mai repede poti sa iti atingi planul.
Sa presupunem ca doi oameni isi doresc acelasi lucru: business start-up. Unul incepe sa stranga bani pentru acest lucru mai devreme, iar celalalt doreste sa isi cumpere masina mai intai si incepe sa puna bani deoparte pentru business mai tarziu. In acest caz este evident, ca cel care incepe primul are sanse mai mari sa isi atinga primul obiectivul. De aceea este bine sa incepi cat mai devreme sa economisesti bani. Cum Sa Economisesti Bani Responsabil.
Ideea este ca, pentru a pune timpul de partea ta, cum am vazut in exemplul de mai sus, trebuie sa te decizi din timp care sunt obiectivele tale financiare posibile si care merita intr-adevar sa fie urmarite. Si sa incepi sa lucrezi la ele.
Pentru a incepe, scrie pe o lista toate lucrurile de care ai nevoie pentru a te face sa te simti in siguranta si implinit. Acestea pot varia de la cele mai importante, cum ar fi iesirea din datorii, pana la cele mai luxoase, cumpararea unei masini scumpe. Nu e nevoie sa le acorzi prioritate inca.
Citeste si 10 Lucruri Pe Care E Bine Sa Eviti Sa Le Faci.
Citeste si Cum Sa Iti Stabilesti Corect Un Obiectiv Eficient?
Dar ar trebui sa incerci, sa pui pe hartie toate lucrurile legate de bani, care iti vor pune motorul in miscare. Iar daca ai un partener important, puteti face acest lucru impreuna. Iata cateva obiective pe care le poti lua in considerare:
- acumularea de suficiente economii pentru a gestiona o situatie de urgenta.
- cumpararea unei case.
- inceperea unui business.
- educatia copiilor tai.
- acumularea suficienta pentru o pensionare timpurie.
Acum ca ai facut lista, in urmatorul articol am sa iti spun cum sa stabilesti care dintre aceste obiective sunt cele mai importante pentru tine.
Ti-a placut acest articol? Am sa te rog sa dai un share pe facebook, sa-l trimiti mai departe prietenilor tai pentru a putea ajuta cat mai multa lume.
Aboneaza-te acum gratuit la newsletter pentru a primi saptamanal cele mai noi articole de educatie financiara pe mail. Nu uita "Knowledge is Power".
vineri, 6 martie 2015
Home »
Bani
,
Business
,
Cariera
,
Dezvoltare Personala
,
Educatie
,
Inteligenta
,
Investitii
,
IQ Financiar
» Identificarea Obiectivelor Financiare.
Cred ca acesta este primul pas. Sa identifici obiectivele financiare. Sa stii exact care sunt. Si apoi sa te concentreze asupra celor mai importante pana le rezolvi. Asa cum ai spus, timpul este de partea noastra atunci cand stim exacem ce vrem. Un articol foarte interesant si la subiect.
RăspundețiȘtergereBuna Antonia. Asa este, acesta este primul pas sa stii exact care sunt. Apoi in functie de importanta sa le prioritizezi pe cele mai importante si sa lucrezi la ele. Multumesc pentru aprecieri.
ȘtergereE o idee buna sa incepi cat mai devreme sa strangi bani pentru un lucru. Indiferent care e acesta. Daca te concentrezi asupra lui si il ai in minte mereu, vei face tot poisbilul si vei renunta la celelalte distractii. Keep up the good work.
RăspundețiȘtergereSalut Vlad. Asa este cu cat mai devreme cu atat ai sanse mai mari sa iti atingi obiectivele mai repede.
ȘtergereE greu pana iti gasesti obiectivele. Daca nu stii de la inceput, si cel mai probabil nu stii, o sa pierzi ceva timp pana iti dai seama ce vrei sa faci. Oricum e bine sa notezi toate dorintele pe hartie si sa vezi care este de top si care nu.
RăspundețiȘtergereDaca le notezi, vei avea o imagine clara asupra lor, si iti vei da seama care sunt mai importante si care nu.
ȘtergereOdata ce le stii, si ai un scop clar, poti sa incepi sa lucrezi la ele. Vezi ce inseamna acest lucru pentru tine, ce sacrificii trebuie sa faci si daca poti sa faci acest lucru.
RăspundețiȘtergereBuna Mihaela. Exact. Nu le vei putea rezolva pe toate, dar poti sa incepi sa lucrezi la cele mai importante si care sunt posibile.
ȘtergereSunt foarte bune aceste aticole, pentru ca afli niste lucruri noi pe care nu le stii. Ar fi bun si un curs pe acest subiect.
RăspundețiȘtergereSalut Bogdan. Multumim pentru sugestie, lucram la un proiect, si este posibil sa apara cat de curand.
Ștergere