marți, 21 aprilie 2015

Cum Sa Iti Reduci Cheltuielile?

In articolul trecut iti spuneam cum sa iti analizezi cheltuielile in functie de obiceiurile pe care le ai. Urmatorul pas dupa analiza lor, este cum faci sa le reduci si sa utilizezi banii in alta parte mai eficient.

Cele mai frecvente probleme legate de cheltuieli sunt cauzate de o casa care este mult prea mare, o masina prea luxoasa, sau un stil de viata bazat pe cardul de credit care nu se incadreaza venitului tau.

Oricare ar fi situatia ta, iata cateva moduri comune prin care poti reduce facturile lunare.

Elimina costurile banale, dar inutile.

Cauta mai intai sa faci economii mici. Nu iti vor termina problemele legate de buget, dar pur si simplu sunt mai usor de gasit si poti profita de ele. Spre exemplu, evita sa iesi in fiecare zi la o cafea. Incearca sa iti cumperi haine sau obiecte de uz caznic doar atunci cand ai nevoie. Pastrati o temperatura ok in casa in timpul verii si in timpul iernii. Nu faceti exces. Incearca sa faci din treburile pe care de obicei platesti pe cineva sa le faca.
Aparent aceste economii neimportante, de fapt se aduna.

Citeste si Cum Sa Iti Analizezi Cheltuielile In Functie De Obiceiurile Tale.
Citeste si Urmarirea Cheltuielilor Si A Consumului.

Reducerea cheltuielilor mari.

Aceste recomandari sunt incontestabil mai dureroase. Spre exemplu, daca fumezi, cauta sa iei masuri pentru a te lasa. Nu cumpara bilete in timpul sezonului la nimic. Schimba masina de lux sau pe cea sport cu una mult mai modesta care sa fie mai ieftina si sa consume mai putin.

Aceste modificari pot fi dureroase, dar in acelasi timp si eficiente.

Refinanteaza ipoteca.

Daca imprumutul costa mai putin cu cel putin 2 procente decat rata pe care o platiti, o refinantare ar putea salva cativa bani in plus in fiecare luna.

Taierea taxelor.

De obicei acest lucru inseamna sa profiti de deducerile pe care le ai daca esti independent decat daca esti angajat. Daca sunteti proprietar aveti chiar posibilitatea de a reduce impozitele imobiliare, daca contestati valoarea pe care evaluatorul local o pune pe proprietate. Pentru acest lucru trebuie sa ai dovezi clare, evident.

Sugestiile de mai sus nu vor functiona pentru toata lumea. Dar din moment ce numai tu stii valoarea numerelor din bugetul tau, tu esti singurul care va trebui sa tai din cheltuieli.

Citeste si Cum Sa Iti Stabilesti Un Buget Financiar Realist?
Citeste si Cum Sa Iti Faci Un Buget Financiar Eficient.

De-a lungul timpului, venitul tau ar trebui sa creasca in timp ce cariera progreseaza si ar trebui sa economisiti bani pentru a investi. Dar, de asemenea, inflatia va creste cheltuielile necesare traiului. Atentie. O simpla crestere anuala de 3% a preturilor, va dubla costul in termen de 24 de ani. La acea vreme, veti avea nevoie de doua ori mai multi bani, ca sa traiti la fel cum traiti astazi. Deci, nu incepe sa cheltui din venituri pe obiecte de lux, pana cand nu esti sigur ca esti inaintea inflatiei.

In final am o provocare pentru tine si vreau sa te intreb daca economisesti si ce metode ai gasit sa functioneze cel mai bine pentru tine?

Ti-a placut acest articol? Am sa te rog sa dai un share pe facebook, sa-l trimiti mai departe prietenilor tai pentru a putea ajuta cat mai multa lume.

Urmareste-ne pe Facebook, Google+ sau Instagram pentru a citi saptamanal cele mai noi articole de educatie financiara. Nu uita "Knowledge is Power".

10 comentarii:

  1. Eu am renuntat la iesirile de cafea de la pranz si pot sa spun ca am redus cheltuielile cu o suma frumusica de bani. Pentru mine functioneaza pentru ca obisnuiam sa ies in fiecare zi la 2, 3 cafele cu prietenii. Acum ma gandesc serios cum sa micsorez si celelalte cheltuieli pe care le am. Incercati si voi si veti vedea ca solutii sunt daca vreti.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Alice. Foarte bun exemplul tau. Daca te concentrezi si cauti alte oportunitati cu siguranta vei mai gasi cateva metode de reducere a cheltuielilor. Multumim pentru exemplu.

      Ștergere
  2. Este foarte bine sa cauti mereu moduri in care sa reduci cheltuielile, indiferent ca este vorba despre finante personale sau in cadrul unei firme. Felicitari pentru articol si asteptam articole la fel de interesante ca acesta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Andreea. Este foarte bine si tocmai de aceea am scris acest articol. Multumesc pentru aprecieri. Ramai langa noi pentru ca vor urma articole la fel de interesante.

      Ștergere
  3. Eu m-am hotarat sa nu mai merg peste tot cu masina, doar in locurile absolut necesare. Am reusit sa mai reduc din cheltuieli, o suma importanta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut Vlad. Daca nu este absolut necesar, si nu este, poti sa te descurci destul de ok si fara masina. In plus, putina miscare nu strica deloc. Multumesc pentru mesaj.

      Ștergere
  4. Masina este intradevar un lucru foarte scump care costa destul de mult, de la intretinere pana la consum. Asa cum este scris si in articol, ori o masina luxoasa, ori o casa prea mare sunt de obicei lucrurile care sunt cele mai mari cheltuieli.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut Andrei. Am scris un articol in care spuneam de ce masina nu este o investitie tocmai buna. Poti sa citesti articolul aici http://www.iqfinanciar.com/2014/02/de-ce-masina-pe-care-o-ai-nu-este-o.html

      Ștergere
  5. Sunt multe modalitati prin care poti sa iti reduci cheltuielile daca stai putin sa te gandesti. Eu am renuntat sa mai merg asa des la coafor pentru ca intradevar cheltuiam foarte multi bani. Prefer sa ma aranjez eu acasa, sau sa chem o prietena cand am nevoie. Pentru mine este o modalitate buna de a reduce cheltuielile, fara prea mult efort.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Antonia. Foarte interesanta ideea si sunt convins ca multe dintre cititoarele noastre pot incerca cel putin pentru o perioada scurta de timp aceasta metoda. Multumesc pentru mesaj si te astept si pe viitor. Succes la bani.

      Ștergere