marți, 5 martie 2013

Ce Strategie Folosesti, Pentru a Avea Succes?

Multi dintre cei mai mari inventatori si antreprenori recunosc ca au esuat la un moment dat in timpul carierei lor. Problema este ca cei mai multi nu sunt bine echipati pentru a esua eficient.
Richard C. un cunoscut antreprenor - foloseste analogia de sky pentru a explica drumul spre atingerea succesului si pentru a evita acele esecuri catastrofale, care pot duce la ruina financiara si personala. "Cand schiem nu luam schiurile si le indreptam direct in jos la baza muntelui fiindca ne vom rupe gatul".

Aceasta abordare este drastic diferita de ceea ce absolventii din cele mai multe scoli de afaceri sunt invatati sa faca. In afaceri suntem invatati sa facem o analiza a performantelor si sa stabilim un obiectiv mare, sa ne indreptam direct catre el si apoi ne intrebam de ce doar 1 din 10 intreprinderi mici reuseste (ceea ce si-au propus).

Incetinirea si modificarea traseului tau, mai degraba decat mentinerea drumului tau spre un scop, este un proces numit zig zag, care nu numai ca ajuta la atingerea succesului in afaceri, dar daca ideea nu reuseste aceasta esueaza eficient.

Citeste aici ce trebuie sa stii inainte sa incepi o afacere?

Aici sunt cateva sfaturi pentru a folosi strategia zig zag in drumul tau spre succes.

1.Gandeste-te la rentabilitate in primul rand.
Gandeste-te care este cel mai rapid mod de a ajunge la profit, chiar daca este o versiune mica a obiectivului tau.
Atunci cand se decide o suma de bani ca resursa, pe care esti dispus sa o risti, indiferent daca este o afacere noua sau incerci o noua idee in cadrul firmei tale, este recomandat sa te gandesti cat de repede va ajunge sa renteze. Nu neaparat pentru profit in sine, ci pentru ca acei bani iti pot fi de folos in continuare in firma si de care poate depinde viitorul firmei.

2.Asigura un esec eficient.
Daca profitabilitatea nu este atinsa in intervalul de timp stabilit, aceasta idee este un esec, insa un esec eficient.
Timpul fiecarei afaceri va fi diferit, in functie de cat esti dispus sa investesti in firma.
Ceea ce fac majoritatea oamenilor este ca ei vor petrece un an, doi ani, cinci ani, fara o idee bine definita, apoi renunta si au pierdut tot acest timp si resurse. Cel putin daca nu ai ajuns la profitabilitate imediat, nu ai cheltuit atat de multi bani si nu ai irosit tot acest timp.

3.Focalizeaza-te pe obiective.
Nu numai stabilirea obiectivelor este importanta dar si sa te concentrezi asupra lor este un lucru important.
Sa vezi in primul rand ce trebuie sa faci ca iti atingi obiectivul, care sunt resursele de care ai nevoie (inclusiv perioada de timp). Iar apoi sa nu iti distragi atentia catre alte lucruri. Ramai strict pe obiectiv, pana la implinirea lui.

4.Incetineste.
Prin stabilirea unor obiective clare privind valoarea capitalului, a timpului si oamenilor dedicati, afacerea capata o stabilitate mai mare iar o viteza mai mica poate dezvalui chiar si surprize placute. Cu alte cuvinte business-ul se poate schimba pe parcurs, sau pot aparea modificari mici catre un rezultat mai bun, care altfel nu le-ai fi observat daca te-ai fi indreptat direct catre obiectivul tinta.

In final vreau sa te intreb tu ce strategie folosesti?

2 comentarii:

  1. Consider ca managementul afacerii bazat pe obiective este o abordare corecta si normala.Problemele apar atunci cand nu stii cum sa faci acest lucru. Poti sa stabilesti un obiectiv general de genul "x Euro cifra de afaceri in urmatoarele 3 luni". Ei bine, aici intervine dificultatea: cum anume voi obtine aceasta cifra de afaceri? Ce actiuni, unde, cu cine, cand si cat voi intreprinde? Si bineinteles o serie de alte intrebari al caror raspuns trebuie dat inainte de a ne apuca de treaba. Aceasta inseamna planificarea atingerii obiectivuui....Ei, sunt multe variabile aici, dar poate ca le vei dezvolta la momentul potrivit in articolele tale. Mult succes!

    RăspundețiȘtergere
  2. Salut Ovidiu. Intr-adevar obiectivul unei afaceri conteaza poate cel mai mult. Dar depinde cum este stabilit. Daca este pus prea sus pot aparea dezamagiri daca nu este indeplinit si iti scade si randamentul iar daca este pus prea jos, poate fi prea usor si atunci iti limitezi singur adevaratul potential. Deci trebuie sa fie cat de cat realist si sa se incadreze in anumite limite.
    Asta pe partea de stabilire. Pe urma tebuie sa iti faci un plan sau o strategie pentru a-ti atinge respectivul obiectiv pe x perioada de timp. Si nu in cele din urma sa ramai focalizat pe el.

    Mersi mult pentru comentariu si sper pe viitor sa ating cat mai multe puncte legate de obiectiv, planificare si atingere a lui.

    RăspundețiȘtergere