Motivul principal pentru care business-urile nu reusesc, nu este lipsa capitalului, este din cauza lipsei de cunostiinte.
Sa-ti cunosti afacerea - cel mai important lucru si cum sa-ti conduci afacerea, este cea mai puternica arma pe care o poti avea.
Acesta este de multe ori diferenta dintre o afacere buna si mare, precum si dintre succes si esec.
Una dintre cele mai mari greseli pe care majoritatea antreprenorilor o fac, este sa intre in afaceri bazate pe ceea ce cred ei ca oamenii ar trebui sa cumpere, mai degraba decat ceea ce oamenii doresc cu adevarat sa cumpere.
Cum poti evita aceasta capcana in startup-ul tau?
Citeste aici: Stii care este costul real de adaugare al unui beneficiu pentru afacerea ta?
Am sa-ti spun 4 lucruri simple si care nu te costa nimic, pe care le poti face inainte de a ajunge in afaceri, pentru a te asigura ca este o piata viabila, durabila si in crestere pentru afacerea ta.
1. Identifica care e piata ta (potentiala).
Cat de mare - in termenul banilor - este actuala piata pentru produsul sau serviciul tau? Este o piata noua sau matura? Esti intr-o categorie noua sau matura?
O multime de intrebari isi pot gasi raspunsul cu cateva ore de cercetare online sau offline.
O tactica buna este sa mergi intr-un spatiu comercial sau o expozitie si sa te uiti la potentialii tai clienti, precum si la concurenta ta.
Ce vor cu adevarat potentialii tai clienti? Cine sunt ei? Care este concurenta ta si care este pretul ei (pietei)? Poti livra acelasi produs la un pret mai mic, sau poti adauga valoare mai buna produsului/serviciului tau? Ciclul de vanzari este scurt sau lung? Este lista expozantilor in crestere sau in scadere de la an la an?
Raspunsurile acestor intrebari iti vor oferi un mare avantaj asupra oportunitatilor din piata, si vei afla daca presupunerile tale initiale despre produs/serviciu sunt adevarate.
2. Identifica care este clientul tau.
Fa-ti o lista de intrebari pentru a identifica care este profilul clientului tau "perfect" pentru produsul sau serviciul pe care tu il vinzi.
Aceste intrebari pot fi urmatoarele:
Target-ul tau este un barbat sau o femeie? Ce varsta are? Este casatorit? precum si intrebari mai profunde cum ar fi: Care a fost motivatia lor principala pentru achizitionarea unui anumit produs sau serviciu?
De ce este atat de important?
Deoarece aceste cunostinte iti vor oferi o perspectiva suplimentara asupra modului in care propriul proces de vanzare ar trebui sa fie structurat.
Asta te va ajuta deasemenea functional sa adaptezi produsul tau pentru a se potrivi mai bine cu publicul.
3. Testeaza si masoara cererea.
Marile companii cheltuiesc o multime de resurse de testare in campanii publicitare si prin angajarea unor firme specializate care sa interpreteze aceste date. Insa poti face o cercetare mai eficienta si mai putin costisitoare pe cont propriu incepand de jos - apoi sa testezi si sa masori tot ceea ce faci.
Poti incepe pe piata locala, in targuri, expozitii - acestea fiind oportunitati de a satisface jucatorii din industrie, de a stabili contacte si de a primi feedback cu privire la produsul sau serviciul tau. Toate acestea sunt modalitati relativ ieftine pentru a testa apele.
Si daca crezi ca acestea sunt scumpe sau nu au importanta, doar gandeste-te ce inseamna sa cheltuiesti de 10 pana la 100 de ori acesti bani pe niste produse, fara sa genereze venituri, pur si simplu pentru ca vinzi ceva ce nimeni, sau foarte putini oameni ar dori sa cumpere.
4. Incepe lista ta de persoane de contact.
In acest moment, in faza de planificare, este posibil sa ai o lista de vanzatori, furnizori sau chiar potentiali clienti. Daca este asa minunat.
Continua sa maresti acesta lista si incepe o strategie de comunicare pentru a mentine contactul cu ea in mod constant.
Citeste aici: Cat De Importanta Este Investitia Intr-un Produs Sau Bun Al Firmei?
Contactele de azi, pot fi clientii de maine. Mai important, ei au acces la retele intregi de oameni care ar putea dori sau avea nevoie de produsul sau serviciul tau.
Scopul real al retelelor nu este de a face o vanzare catre contactele tale directe. Este vorba de crearea unei relatii cu acel contact care duce vorba mai departe.
Orice ai face asigura-te ca o protejezi si ai grija de ea.
Pentru majoritatea firmelor, baza de date de contacte de multe ori devine cel mai valoros activ pe care il detii.
In final nu exista nici o masura de siguranta pentru succesul unei afaceri, desi oamenii incearca sa gaseasca una. Cel mai bun indicator este o piata in crestere dovedita, cu oameni care doresc si pot sa plateasca pentru ceva unic sau diferit, care ii ajuta sa-si faca viata mai usoara, mai buna si mai fericita.
luni, 25 martie 2013
Home »
Afaceri
,
Business
,
Informatie
,
Investitii
,
IQ Financiar
» Cum Sa-Ti Testezi Ideea De Business? Exista O Piata Pentru Produsul Tau?
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu