In articolul trecut am inceput sa iti spun 7 greseli financiare pe care le fac oamenii atunci cand imprumuta bani. Printre acestea se numara: Mentalitatea de "bani gratis", A trai peste posibilitati, Plati lipsa, si Folosirea la limita. Daca nu ai citit prima parte a acestui articol poti sa o citesti aici: 7 Greseli Financiare Pe Care Oamenii Le Fac Atunci Cand Imprumuta Bani.
Astazi am sa iti spun inca 3 greseli pe care e bine sa eviti sa le faci atunci cand vine vorba despre bani imprumutati.
5. Aplicarea pentru a lua mai multe credite.
Multi oameni care se afla in dificultate cu datoriile, par sa creada ca cea mai usoara iesire este sa aplice pur si simplu pentru alta oferta ispititoare. Daca aveti un plan bine gandit si disciplina sa-l puneti in aplicare, atunci exista situatii cand un credit poate fi un instrument util pentru consolidarea datoriilor. Dar daca nu puteti utiliza creditele curente in mod responsabil, atunci ultimul lucru pe care ar trebui sa-l faceti este sa aplicati pentru un credit nou.
De fiecare data cand aplicati pentru un card de credit nou, scorul dvs. de credit scade cu 2-5 puncte. Acest lucru face mult mai dificila aprobarea unui credit cu dobanzi mai bune, pentru care puteti economisi bani. Cand creditorii vor vedea ca ati aplicat pentru multe credite intr-un interval scurt de timp, vor crede ca sunteti "disperat" dupa credite si va considera un debitor cu risc ridicat. Cel mai rapid mod de a iesi din datorii este de a stabili un buget detaliat si de a plati datoriile pe cat de repede posibil.
Citeste si Pretul - O Masura Eficienta De Manipulare.
Citeste si 10 Motive Pentru Care Ar Trebui Sa Economisesti Bani.
6. Ignorarea termenilor si conditiilor.
Necitirea termenilor si conditiilor din contract este o greseala pe care multi oameni fara experienta in imprumuturi o vor face. Un acord de credit serveste drept contract intre dvs. si compania de credit, asa ca este foarte important ca totul sa fie foarte clar cu privire la ceea cu ce sunteti de acord. In acest document veti gasi detalii importante cum ar fi cum sa evitati sanctiunile si taxele suplimentare. Daca exista neclaritati, asigurati-va ca ii cereti detalii unui reprezentant inainte de semnarea contractului. Citirea termenilor si conditiilor va ajuta de asemenea sa obtineti maximul din credit, astfel incat sa stiti ce taxe sa evitati si cum sa va maximizati economiile.
7. Dorinta.
Nu iti lasa dorinta pentru un gadget nou stralucitor sa te conduca sa faci cumparaturi cu cardul de credit sub impuls. Amintiti-va ca un card de credit contine bani imprumutati. Daca nu aveti suficient numerar pentru a face o achizitie, este spre binele dvs. sa plecati din magazin (sau sa inchideti laptopul daca sunteti pe cale sa cumparati online). Oriunde ai fi e mai bine sa pastrezi distanta.
BONUS!
Am decis sa va ofer un bonus si sa va mai spun cateva lucruri in plus pe care e bine sa le aveti in vedere atunci cand imprumutati bani.
8. Nu cereti o reducere de taxe.
Daca incercati sa scapati de datorii, atunci ar trebui sa vorbiti cu emitentul creditului si sa ii cereti o rata redusa. Daca nu primiti o oferta, puteti sa va mutati la alt creditor.
Citeste si Esti Dependent De Cumparaturi?
Citeste si 5 Motive Pentru Care Sa Folosesti Online Banking.
9. Utilizarea cardurilor de credit pentru cumparaturile de zi cu zi.
In timp ce ar putea fi tentant sa scoateti cardul de credit si sa platiti tot felul de obiecte zilnic, acest lucru poate duce rapid catre solduri la niveluri greu de controlat. Amintiti-va ca fiecare ban pe care il cheltuiti, va va costa mai mult daca nu achitati soldul in fiecare luna. Daca nu puteti achita soldurile in intregime in fiecare luna, lasati achizitiile cu cardul de credit pentru situatii de urgenta.
10. Avansul de numerar - Overdraft.
Avansul de numerar de pe cardul de credit (peste limita creditului acordat) este unul dintre cele mai scumpe credite pe care le puteti obtine. Acest lucru se intampla pentru ca avansul de numerar primeste o rata a dobanzii mai mare decat pentru orice cumparatura pe care o faceti cu cardul (vezi punctul 6). In cele din urma, dobanda acestui avans incepe imediat, fara o perioada de gratie. Evitati-le daca este posibil. Cum Sa Evitati Taxele Bancare Si Descoperirile De Cont (Overdraft)?
Acestea sunt problemele de baza care conduc consumatorii pe panta alunecoasa a datoriei. Preia controlul asupra vietii tale financiare prin evitarea acestor greseli de imprumut.
Ti-a placut acest articol? Am sa te rog sa dai un share pe facebook, sa-l trimiti mai departe prietenilor tai pentru a putea ajuta cat mai multa lume.
Urmareste-ne pe Facebook, Google+ sau Instagram pentru a citi saptamanal cele mai noi articole de educatie financiara. Nu uita "Knowledge is Power".
luni, 20 iulie 2015
Home »
Bani
,
Dezvoltare Personala
,
Educatie
,
Educatie Financiara
,
Inteligenta
,
IQ Financiar
» 7 Greseli Financiare Pe Care Oamenii Le Fac Atunci Cand Imprumuta Bani. (II)
Cea mai mare prostie este sa nu citesti termenii si conditiile si sa semnezi ca primarul... Si pe urma apar surprizele si spui ca nu ti-a spus nimeni acest lucru. Foarte bun articolul.
RăspundețiȘtergereSalut Andrei. Este foarte important sa stim ce semnam si in ce conditii. Multumim pentru aprecieri.
ȘtergereSa imprumuti si mai multi bani atunci cand ai deja un imprumut, clar nu este ceva ok. Intai cauti sa-l termini pe cel pe care il ai si poate pe urma sa te gandesti sa iei altul. Cel mai bine este sa stai departe de institutiile bancare.
RăspundețiȘtergereBuna Daniela. Asa este cel mai corect si sanatos din punct de vedere financiar. Nu uita: banca nu este prietenul tau cel mai bun.
ȘtergereCreditul nu este o solutie. Mai bine cauti orice alta solutie decat sa faci un imprumut. E bine sa iti cunosti posibilitatile si sa pastrezi un echilibru. E foarte usor sa imprumuti bani, e mai greu sa-i returnezi. Felicitari pentru munca pe care o faceti si pentru articolele de calitate pe care le scrieti.
RăspundețiȘtergereBuna Cristina. De multe ori din pacate, se apeleaza la astfel de imprumuturi. Este bine sa stii ce sa faci atunci cand iei un imprumut. Multumim pentru aprecieri.
ȘtergereOverdraftul este cea mai mare hotie a bancilor. Scoti niste bani si te taxeaza de zici ca nu e adevarat. Nu mai folositi cardurile de credit oameni buni!!!
RăspundețiȘtergereSalut Radu. Este foarte periculos cand se ajunge la overdraft din mai multe motive. Cel mai bine este sa eviti sa ajungi acolo.
ȘtergereMulti oameni nu stiu aceste lucruri si cad usor in capcana creditelor. Fara o educatie solida nu ai cum sa te feresti. Va apreciez pentru efortul pe care il depuneti.
RăspundețiȘtergereBuna Cristina. Educatia sta la baza succesului. Multumim pentru aprecieri si te mai asteptam pe site pentru articole la fel de interesante.
ȘtergereSunt esentiale aceste lucruri pentru o viata fericita si sanatoasa din punct de vedere financiar. Atunci cand ai informatia necesara, poti sa o folosesti in avantajul tau pentru a lua cele mai bune decizii. E mai bine sa previi decat sa tratezi. Un articol foarte folositor si educativ.
RăspundețiȘtergereBuna Antonia. Este cel mai bine sa previi, si acest lucru poti sa-l faci daca ai cunostintele necesare si esti informat. Multumim pentru aprecieri.
Ștergere